Alergeny w żywności to istotny temat.

Oferujemy profesjonalne szkolenie dzięki któremu pracownicy nauczą się prawidłowo szacować jakie alergeny w żywności występują w wysokich stężeniach w danych składnikach pokarmowych.

Sterowanie jakością badań w tym przypadku jest oczywiście niemożliwe ponieważ profesjonalne szkolenie dla laboratorium organizowane jest pod ścisłą kontrolą, przez wysoko wykwalifikowanych ekspertów, którzy zajmują się precyzyjnym szacowaniem czy alergeny w produktach żywnościowych są rzeczywistym kłopotem, czy także wymyśloną historią przez konkurencję.

Alergeny w żywności nawet w tych najmniejszych ilościach stanowią skażenie które dyskwalifikuje konkretny produkt do spożycia.

Poprzez to tak bardzo ważnym elementem wszelkich działań jest profesjonalne szkolenie dla laboratorium.

Niewątpliwie każdy pracownik, który został przeszkolony powinien posiadać świadomość tego jak ta sprawa jest poważna, dzięki temu nawigowanie jakością wszelkich badań absolutnie nie może być tu dopuszczalne. Możliwe manipulacje wynikami badań mogą odbić się na zdrowiu osób spożywających pokarmy ,które zawierają nawet minimalne zanieczyszczenia. Obecność określonych alergenów w produkcie spożywczym obowiązkowo musi być dokładnie oszacowana, a jeśli są to alergeny których występowanie wywołać może wstrząs anafilaktyczny, dosłownie ich śladowa obecność powinna zostać wskazana poprzez dokładne i precyzyjne badania laboratoryjne.

Zobacz więcej: Alergeny w żywności